Ervaar de vrijheid van Dijk en Waard

Een DIJK van een gemeente,
het wonen en bezoeken WAARD!

Overnachten

Heerlijk overnachten in Dijk en Waard, van een B&B tot een hotel.

Verder lezen

Ontdekken

Ook in de kernen van Dijk en Waard is veel te ontdekken.

Verder lezen
Het duizendeilandenrijk vanuit de lucht met alle daarop alle kleine eilandjes.

Een DIJK van een gemeente, het wonen en bezoeken WAARD!


Gemeente Dijk en Waard is gelegen in Regio Alkmaar, met onder andere het grootste overdekte winkelcentrum in de kop van Noord-Holland, en een uitgestrekt landelijk gebied met unieke kernen. 

In landelijk Dijk en Waard kun je heerlijk wandelen, fietsen door de polder of een tochtje maken door het Rijk der Duizend Eilanden met een fluisterboot. Je komt langs mooie plekken, vaak beschermde dorpsgezichten met stolpboerderijen; de piramides van de polder genoemd. Onderweg kun je bij stalletjes de lekkerste dingen kopen; vers van het land.

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij de ondernemers. Gezellig shoppen, lekker eten, een avondje uit of een bezoek aan een museum; de bewoners en bezoekers hebben een ruime keuze. Wij zijn trots op ons prachtige gebied, wees welkom!




Ontdek Dijk en Waard op de toeristische plattegrond. 

Bekijk wat er te doen is

Geestmerambacht vanuit de lucht

Volop recreatie en ontspanning in recreatieschap Geestmerambacht

Natuurgebied Geestmerambacht en het Park van Luna vormen een prachtige bestemming voor recreatie en ontspanning in de regio. Gelegen in de provincie Noord-Holland, bieden deze gebieden een overvloed aan natuurlijke schoonheid en recreatieve activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. 

Bekijk de mooie plekken

Ontdek Dijk en Waard

Bekijk de agenda

In Dijk en Waard is van alles te zien en te beleven. De activiteiten en evenementen die georganiseerd worden vind je op deze pagina. Organiseer je zelf wat leuks in Dijk en Waard? Mail dan naar info@ontdekdijkenwaard.nl. 

Ontdek Dijk en Waard van Vaartocht tot bioscoop

Op z'n Dijk en Waards!

Wat wil je doen? Waar heb je zin in? In Dijk en Waard is van alles te zien, te doen en te beleven. Het ene moment vaar je door het Rijk der Duizend Eilanden, het andere moment zit je op het puntje van je stoel naar een spannende film te kijken in de bioscoop. 's Morgens even lekker shoppen in Middenwaard, in de middag een mooie wandeling maken door de natuur.

Een mooie en unieke mix van cultuur, natuur, entertainment en allerlei leuke uitjes en activiteiten voor jong en oud. Dát is Dijk en Waard. Wat is voor jou, 'Op z'n Dijk en Waards'?

Ontdek Dijk en Waard

Bekijk de promotievideo!